Pivídky doporučují:

Český pivní atlas - online prodej

Recenze zde


Pivídky na Facebooku

Novinky

19.8.2019 - (Po)prázdninová aktualizace mapy ČR a prosíme o pozornost, protože po ní nás dělí už jen jeden pivovar od magického počtu pět set, o čemž vás rozhodně budeme (a asi i brzy) informovat! Na číslo 499 nás dostaly pivovary: IndustryBeer Nymburk, NOVETA Český Brod, Šestajovice (všechny kraj Středočeský), Panský pivovar Paskov (Moravskoslezský), Axiom Brewery Prostějov (Olomoucký) a Opočenský pivovar Baron (Královéhradecký). Ještě jsme také změnili status u několika pivovarů, které se dostaly mezi průmyslové (tj. čistě zvýšili výstav nad 10 000 hl/rok) - týká se to Dalešic a Tambora. V příhraničí ani na Slovensku (opět) nic nového, ale u nás je to napínavé, tak sledujte Pivídky!

14.8.2019 - Přidán druhý, závěrečný díl článku o nealko pivu: Vše, co jste nechtěli vědět o nealkoholickém pivu a neobtěžovali jste se zeptat, díl 2. - Ultimátní nealko test.

12.7.2019 - Přidán nový článek o Degustačním souboji pražských a plzeňských pivovarů, který Pivídky organizovaly!

6.7.2019 - (Před)prázdninová aktualizace mapy ČR a příhraničí: přidali jsme pivovary Řevnice (kraj Středočeský), Krodo Beer (Královehradecký), Staré Město (Praha, na místě bývalých Dobřenských), Vlachovo Březí a Čížová (oba Jihočeský). V polském příhraničí jsou nové browary Bury, Cześć Brat! a Pinta. Na Slovensku novinky žádné!

Archiv

Tácek Pivídek

Gifty.cz - výhradní dodavatel tácků pro Pivídky

Fakulta pivních studií chystá novou náborovou kampaň!

Na březnovém zasedání akademického senátu Univerzity alkoholu ČR, se, jako obvykle, řešila také otázka vývoje a úspěchu jednotlivých fakult. V případě Fakulty pivních studií se některým členům zdálo, že - ač jsme s kolegou děkanem Maternou referovali o celkovém pozitivním vývoji - naší fakultě přece jen k celkovému úspěchu něco chybí. Po několikahodinové plodné debatě na to rektor univerzity, doc. prof. alk. Josef Hauptsuff, ŘNDr (Docela Profesionální Alkoholik, Řádně Nadraný), konečně kápl. Od doby, kdy jsme byli nuceni ukončit studium studenta E. S., který nejen, že neustále odkládal splnění bakalářských státnic v podobě vypití deseti piv, ale navíc i v opilosti hrubě nadával profesorskému sboru do abstinentů, nemá naše fakulta již téměř dva roky studenta vůbec žádného. Pan rektor Hauptsuff sice uznal objetivní důvody k ukončení studia tohoto studenta (kterého sám jednou od zkoušky vyhodil, když mu při mezioborových srovnávacích testech tvrdil, že Mastika se vyrábí přidáním hašlerek do vodky a že se jedná o nejlepší balkánskou pálenku), nicméně také kritizoval nečinnost fakulty na poli náboru studentů nových. Naše argumenty, že jsme v posledních dvou letech rozdali v opilosti celou řadu čestných titulů, nebyly považovány za přesvědčivé, jelikož jsme si nepamatovali kolik takových titulů jsme vlastně udělili, za co, nebo alespoň přibližně komu. Usnesením akademického senátu jsme proto byli pověřeni spustit novou náborovou kampaň pro akademický rok 2014-2015.

Hlavním problémem samozřejmě bylo, že naše pivem vychlastané mozky nebyly v žádném případě schopné vymyslet žádnou novou, původní a originální kampaň. Naštěstí jsme v nejvyšší nouzi na stanici metra Muzeum, kde jsme čekali po skončení schůze na první ranní metro, doslova padli na náborový plakát konkurenční Metropolitní Univerzity Praha (můžete vidět níže). O tématu naší kampaně tak bylo jasno a níže můžete vidět také některé z plakátů, které se již brzy objeví ve všech větších českých městech.

mup.jpg, 352kB
Původní vzor náborové kampaně Fakulty pivních studií
fps1.jpg, 437kB
Kliknutím otevřete v novém okně
fps2.jpg, 262kB
Kliknutím otevřete v novém okně
fps3.jpg, 82kB
Kliknutím otevřete v novém okně
fps4.jpg, 759kB
Kliknutím otevřete v novém okně

Již teď musíme všechny případné zájemce varovat, že některá omezení rozvrhu nám pravděpodobně nedovolí uspokojit všechny přihlášené. Například praktická cvičení z předmětu „Chlastání v hospodě“ se nedají, pokud chceme zachovat jistou kvalitu výuky, provádět častěji, než třikrát denně. V případě překročení kapacity fakulty se proto budou v předem ohlášených termínech a vybraných hospodách konat dodatečné přijímací zkoušky.


Za Fakultu pivních studií zpracoval Jan Bartuška, PDh. (pokročilá dehydratace), proděkan pro pedagogickou a ostatní nepivní činnost.

Vloženo: 16.3.2014



Komentáře (0)

Zatím žádné komentáře

Pošlete komentář
(nutný)
(není nutná)
CAPTCHA Image
Jiný obrázek