Pivídky doporučují:

Český pivní atlas - online prodej

Recenze zde


Pivídky na Facebooku

Novinky

5.11.2018 - dnes jsou Pivídky zase o rok starší! Je jim sedm, což není málo, ale my samozřejmě doufáme, že se dožijí aspoň plnoletosti. Díky všem, kteří nám zachovávají přízeň - a mají stále žízeň po kvalitním pivu!

30.10.2018 - Přidána nová pivídka o Zavlažování pivních pouští České Republiky 2014-2018!

30.10.2018 - Novinky v mapách ČR i Slovenska: Garp (kraj Středočeský), Volf (Pardubický), Pioneer Beer (Žatec), Na Vývoji (Vlašim), Pod Besedou (Tábor) a slovenské Včelco Smolenice (Trnavský). Přesunul se pivovar Buchvald ze Spišské Nové Vsi a pro jistotu zcela zavřel pražský Boršov, dříve U Valšů.

19.9.2018 - Aktualizace map ČR, příhraničí a také pivovarů na Slovensku: v zemích českých se jedná o: Vojanův Dvůr a Ossegg v Praze, Kamenické pivo (kraj Vysočina) a Safari ve Dvoře Králové nad Labem. Na Slovensku přibyly pivovary Hudák, Breisburg (oba Bratislava) a Huncút (Banskobystrický kraj). A konečně v polském příhraničí jsou nové pivovary Zielone Wzgórze a Beskidzki Browar Rzemieślniczy, už čtvrtý pivovar v Żywci. Tak na zdraví a dobrý splávek i po létě!

Archiv

Tácek Pivídek

Gifty.cz - výhradní dodavatel tácků pro Pivídky

Jak ušetřit při pití piva

Přednášející: Jan Bartuška, P.Dh

Osnova přednášky:

  1. Úvod – motivace – Profesionální chlastání, ať už jako vrcholový sport či akademická činnost, leze značně do peněz. Metody, jak dosáhnout za méně peněz stejného výsledku, mohou mít velký ekonomický dopad.
  2. Dojíždění zbytků – bezpečná a prověřená metoda. Důležitý je vhodná volba prostředí s vysokou fluktuací prvotních konzumentů a nezávislou proměnou, která je nutí pivo předčasně opustit (klasický příklad - nádražní restaurace).
  3. Chlastání na lačno – Velice efektivní způsob, při kterém se kromě alkoholu ušetří i na jídle.
  4. Antibiotika – spolehlivý, nicméně poměrně nebezpečný způsob, který nelze doporučit k pravidelnému využití, kdy může způsobit akutní selhání jater, orgánu alkoholikovi nejdražšího.
  5. Používání doplňkových nástrojů – sem patří např. srkání piva brčkem, jehož účinek je ale diskutabilní (viz Kahn, 2010), neboť konzument se sice opíjí rychleji, ale hlavně proto, že rychleji chlastá, čili ekonomicky je tato metoda spíše deficitní.
  6. Míchání alkoholu – taktéž spolehlivý způsob, jehož ekonomické dopady mohou být rozporovány. Negativní dopady druhý den ráno jsou empiricky dokázány spolehlivě.
  7. Levné pivo – nákup levného piva v hypermarketech (značky Pivo, Pivson apod.) skutečně vede k ušetření finančních prostředků. Jedná se však o metodu zrádnou, která může mít vedlejší efekt ve střízlivosti, protože ne každý má žaludek na to vypít tohoto „piva“ stejné množství jako piva.
  8. Závěr – zadání domácí úlohy - Opijte se jako prase do 99 kč.


Komentáře (0)

Zatím žádné komentáře

Pošlete komentář
(nutný)
(není nutná)
CAPTCHA Image
Jiný obrázek