Pivídky doporučují:

Český pivní atlas - online prodej

Recenze zde


Pivídky na Facebooku

Novinky

19.8.2019 - (Po)prázdninová aktualizace mapy ČR a prosíme o pozornost, protože po ní nás dělí už jen jeden pivovar od magického počtu pět set, o čemž vás rozhodně budeme (a asi i brzy) informovat! Na číslo 499 nás dostaly pivovary: IndustryBeer Nymburk, NOVETA Český Brod, Šestajovice (všechny kraj Středočeský), Panský pivovar Paskov (Moravskoslezský), Axiom Brewery Prostějov (Olomoucký) a Opočenský pivovar Baron (Královéhradecký). Ještě jsme také změnili status u několika pivovarů, které se dostaly mezi průmyslové (tj. čistě zvýšili výstav nad 10 000 hl/rok) - týká se to Dalešic a Tambora. V příhraničí ani na Slovensku (opět) nic nového, ale u nás je to napínavé, tak sledujte Pivídky!

14.8.2019 - Přidán druhý, závěrečný díl článku o nealko pivu: Vše, co jste nechtěli vědět o nealkoholickém pivu a neobtěžovali jste se zeptat, díl 2. - Ultimátní nealko test.

12.7.2019 - Přidán nový článek o Degustačním souboji pražských a plzeňských pivovarů, který Pivídky organizovaly!

6.7.2019 - (Před)prázdninová aktualizace mapy ČR a příhraničí: přidali jsme pivovary Řevnice (kraj Středočeský), Krodo Beer (Královehradecký), Staré Město (Praha, na místě bývalých Dobřenských), Vlachovo Březí a Čížová (oba Jihočeský). V polském příhraničí jsou nové browary Bury, Cześć Brat! a Pinta. Na Slovensku novinky žádné!

Archiv

Tácek Pivídek

Gifty.cz - výhradní dodavatel tácků pro Pivídky

Jak ušetřit při pití piva

Přednášející: Jan Bartuška, P.Dh

Osnova přednášky:

  1. Úvod – motivace – Profesionální chlastání, ať už jako vrcholový sport či akademická činnost, leze značně do peněz. Metody, jak dosáhnout za méně peněz stejného výsledku, mohou mít velký ekonomický dopad.
  2. Dojíždění zbytků – bezpečná a prověřená metoda. Důležitý je vhodná volba prostředí s vysokou fluktuací prvotních konzumentů a nezávislou proměnou, která je nutí pivo předčasně opustit (klasický příklad - nádražní restaurace).
  3. Chlastání na lačno – Velice efektivní způsob, při kterém se kromě alkoholu ušetří i na jídle.
  4. Antibiotika – spolehlivý, nicméně poměrně nebezpečný způsob, který nelze doporučit k pravidelnému využití, kdy může způsobit akutní selhání jater, orgánu alkoholikovi nejdražšího.
  5. Používání doplňkových nástrojů – sem patří např. srkání piva brčkem, jehož účinek je ale diskutabilní (viz Kahn, 2010), neboť konzument se sice opíjí rychleji, ale hlavně proto, že rychleji chlastá, čili ekonomicky je tato metoda spíše deficitní.
  6. Míchání alkoholu – taktéž spolehlivý způsob, jehož ekonomické dopady mohou být rozporovány. Negativní dopady druhý den ráno jsou empiricky dokázány spolehlivě.
  7. Levné pivo – nákup levného piva v hypermarketech (značky Pivo, Pivson apod.) skutečně vede k ušetření finančních prostředků. Jedná se však o metodu zrádnou, která může mít vedlejší efekt ve střízlivosti, protože ne každý má žaludek na to vypít tohoto „piva“ stejné množství jako piva.
  8. Závěr – zadání domácí úlohy - Opijte se jako prase do 99 kč.


Komentáře (0)

Zatím žádné komentáře

Pošlete komentář
(nutný)
(není nutná)
CAPTCHA Image
Jiný obrázek