Pivídky doporučují:

Český pivní atlas - online prodej

Recenze zde


Pivídky na Facebooku

Novinky

17.01.2019 - Přidána tradiční novoroční bilance Na jaké pivovarské milníky se můžete těšit v roce 2019 a které jste už prošvihli?

Nejen v souvislosti s ní jsme také aktualizovali mapu ČR s těmito přírůstky: Březácký Sup, Křikloun II (oba kraj Jihomoravský), Hákův Parní pivovar (Ústecký), Parovar Rudná (Středočeský), Medojed (Ostrava), Andělský pivovar a Bubeneč, oba v Praze. A v přípravě je navíc i první mladoboleslavský pivovar eMBe!

24.12.2018 - Pivídky přejí všem krásné svátky, šťastný a klidný nový rok a již tradičně dostatek piva nejen na vánočním stole. Jako připomenutí letních výletů za pivem připojujeme toto inspirativní video z Horních Franků :)!

16.12.2018 - Velké aktualizace v mapách ČR i Slovenska: u nás přibyly pivovary U Tomana (Brno), Chors (kraj Olomoucký), Rojc (Jihomoravský), Měšťanský pivovar Turnov, Křížek (Tábor), Rudohor (Karlovarský) a nakonec tu máme silnou zvířecí sestavu - Zlatá Kráva Nepomuk (Plzeňský), Žíznivý Dromedár (Ostrava), Beránek (Královehradecký) a pražští Dva Kohouti. Na Slovensku to, pokud zůstaneme u zvířecí paralely, připomíná bohužel spíše jatka: nový bratislavský pivovar Spilka těžko vyvažuje čtyři zaniklé: Kvačany, Cassa Brewery Košice, Preuger Prievidza a Zámocký v Bratislavě.

Archiv

Tácek Pivídek

Gifty.cz - výhradní dodavatel tácků pro Pivídky

Jak ušetřit při pití piva

Přednášející: Jan Bartuška, P.Dh

Osnova přednášky:

  1. Úvod – motivace – Profesionální chlastání, ať už jako vrcholový sport či akademická činnost, leze značně do peněz. Metody, jak dosáhnout za méně peněz stejného výsledku, mohou mít velký ekonomický dopad.
  2. Dojíždění zbytků – bezpečná a prověřená metoda. Důležitý je vhodná volba prostředí s vysokou fluktuací prvotních konzumentů a nezávislou proměnou, která je nutí pivo předčasně opustit (klasický příklad - nádražní restaurace).
  3. Chlastání na lačno – Velice efektivní způsob, při kterém se kromě alkoholu ušetří i na jídle.
  4. Antibiotika – spolehlivý, nicméně poměrně nebezpečný způsob, který nelze doporučit k pravidelnému využití, kdy může způsobit akutní selhání jater, orgánu alkoholikovi nejdražšího.
  5. Používání doplňkových nástrojů – sem patří např. srkání piva brčkem, jehož účinek je ale diskutabilní (viz Kahn, 2010), neboť konzument se sice opíjí rychleji, ale hlavně proto, že rychleji chlastá, čili ekonomicky je tato metoda spíše deficitní.
  6. Míchání alkoholu – taktéž spolehlivý způsob, jehož ekonomické dopady mohou být rozporovány. Negativní dopady druhý den ráno jsou empiricky dokázány spolehlivě.
  7. Levné pivo – nákup levného piva v hypermarketech (značky Pivo, Pivson apod.) skutečně vede k ušetření finančních prostředků. Jedná se však o metodu zrádnou, která může mít vedlejší efekt ve střízlivosti, protože ne každý má žaludek na to vypít tohoto „piva“ stejné množství jako piva.
  8. Závěr – zadání domácí úlohy - Opijte se jako prase do 99 kč.


Komentáře (0)

Zatím žádné komentáře

Pošlete komentář
(nutný)
(není nutná)
CAPTCHA Image
Jiný obrázek