Pivídky doporučují:

Český pivní atlas - online prodej

Recenze zde


Pivídky na Facebooku

Novinky

10.9.2017 - Několik novinek v mapě českých pivovarů: přidány pivovary U Přeška Přeštice (kraj Plzeňský), Mlýn Štětí (Ústecký), Soběšický pivovar (Brno), Hnanice (Jihomoravský) a Krásenský pivovar z kraje Zlínského. Na Moravě pak došlo i k jedné velké pivovarské ztrátě, výrobu přerušil státní průmyslový pivovar Vyškov a vzhledem k jeho nejasné budoucnosti ho musíme prozatím z mapy odebrat.

24.8.2017 - Přidán nový článek: Africká královna ve Vrchlabí.

3.8.2017 - Omlouváme se za prodlení, konečně jsme aktualizovali mapu ČR (včetně příhraničí) i Slovenska, dle krajů: Praha: Hostivar H2; Plzeňský: Kalikovar; Ústecký: Špitt a Knajzl; Liberecký: Volt (konečně v Jablonci); Královehradecký: Jungberg; Pardubický: Dašice; Jihočeský: Horní Chrášťany; Vysočina: U Sudu a Trojan Telč; Olomoucký: Jelpl; Moravskoslezský: Dejf a Heřmanický, plus pivovar Albrechtice je konečně přestěhován ve stejnojmenném městě. Jdeme na Slovensko - Nitrianský: Zámčan; Banskobystrický: Predná Hora; Bratislava: U Ábela; A konečně polské příhraničí, to už bez krajů: Brieger a Mariacki. Plus pravidelné opravy a drobnější aktualizace. Uf, toť vše!

Archiv

Tácek Pivídek

Gifty.cz - výhradní dodavatel tácků pro Pivídky

Jak ušetřit při pití piva

Přednášející: Jan Bartuška, P.Dh

Osnova přednášky:

  1. Úvod – motivace – Profesionální chlastání, ať už jako vrcholový sport či akademická činnost, leze značně do peněz. Metody, jak dosáhnout za méně peněz stejného výsledku, mohou mít velký ekonomický dopad.
  2. Dojíždění zbytků – bezpečná a prověřená metoda. Důležitý je vhodná volba prostředí s vysokou fluktuací prvotních konzumentů a nezávislou proměnou, která je nutí pivo předčasně opustit (klasický příklad - nádražní restaurace).
  3. Chlastání na lačno – Velice efektivní způsob, při kterém se kromě alkoholu ušetří i na jídle.
  4. Antibiotika – spolehlivý, nicméně poměrně nebezpečný způsob, který nelze doporučit k pravidelnému využití, kdy může způsobit akutní selhání jater, orgánu alkoholikovi nejdražšího.
  5. Používání doplňkových nástrojů – sem patří např. srkání piva brčkem, jehož účinek je ale diskutabilní (viz Kahn, 2010), neboť konzument se sice opíjí rychleji, ale hlavně proto, že rychleji chlastá, čili ekonomicky je tato metoda spíše deficitní.
  6. Míchání alkoholu – taktéž spolehlivý způsob, jehož ekonomické dopady mohou být rozporovány. Negativní dopady druhý den ráno jsou empiricky dokázány spolehlivě.
  7. Levné pivo – nákup levného piva v hypermarketech (značky Pivo, Pivson apod.) skutečně vede k ušetření finančních prostředků. Jedná se však o metodu zrádnou, která může mít vedlejší efekt ve střízlivosti, protože ne každý má žaludek na to vypít tohoto „piva“ stejné množství jako piva.
  8. Závěr – zadání domácí úlohy - Opijte se jako prase do 99 kč.


Komentáře (0)

Zatím žádné komentáře

Pošlete komentář
(nutný)
(není nutná)
CAPTCHA Image
Jiný obrázek