Pivídky doporučují:

Český pivní atlas - online prodej

Recenze zde


Pivídky na Facebooku

Novinky

19.3.2017 - Novinky v mapách ČR a Slovenska: Kromě dílčích oprav jsme přidali Přátelský pivovar Malešov, Pivovar Kytín (oba kraj Středočeský) a Loď pivovar v Praze na Vltavě a o bílé pěně si mohou opět zpívat v Jarošově na Zlínsku. Inu, kdo jednou se napil, od těch dob žízeň má nejen tam!

5.2.2017 - Ani letos jsme nezapomněli na naše tradiční novoroční (tedy už spíš únorové) bilancování vývoje na českém pivním trhu v loňském roce: Na Hromnice o pivovar více, aneb opožděné novoroční bilancování Pivídek.

5.2.2017 - Dnes jsme také aktualizovali mapy ČR (včetně příhraničí) i Slovenska: V ČR vznikly Pivovar Hluboká (kraj Jihočeský), Kunčice (Moravskoslezský) a Grádo, již čtvrtý pivovar v moravském Tišnově a okolí! Na Slovensku bohužel pouze zanikla banskobystrická Perla, první restaurační minipivovar na Slovensku vůbec. V polském Žywci potom vznikla druhá alternativa místnímu polskému molochovi - Browar Zapanbrat. A konečně v Dolních Rakousích přibyly pivovary Holy Bräu a Braugut.

30.1.2017 - Dnes jsme byli v sekci Technet na portálu idnes.cz zařazeni mezi pět zajímavých webů týdne, čehož si samozřejmě velmi vážíme (jsme teda až na konci, ale i tak dobrý!).

Archiv

Tácek Pivídek

Gifty.cz - výhradní dodavatel tácků pro Pivídky

Jak ušetřit při pití piva

Přednášející: Jan Bartuška, P.Dh

Osnova přednášky:

  1. Úvod – motivace – Profesionální chlastání, ať už jako vrcholový sport či akademická činnost, leze značně do peněz. Metody, jak dosáhnout za méně peněz stejného výsledku, mohou mít velký ekonomický dopad.
  2. Dojíždění zbytků – bezpečná a prověřená metoda. Důležitý je vhodná volba prostředí s vysokou fluktuací prvotních konzumentů a nezávislou proměnou, která je nutí pivo předčasně opustit (klasický příklad - nádražní restaurace).
  3. Chlastání na lačno – Velice efektivní způsob, při kterém se kromě alkoholu ušetří i na jídle.
  4. Antibiotika – spolehlivý, nicméně poměrně nebezpečný způsob, který nelze doporučit k pravidelnému využití, kdy může způsobit akutní selhání jater, orgánu alkoholikovi nejdražšího.
  5. Používání doplňkových nástrojů – sem patří např. srkání piva brčkem, jehož účinek je ale diskutabilní (viz Kahn, 2010), neboť konzument se sice opíjí rychleji, ale hlavně proto, že rychleji chlastá, čili ekonomicky je tato metoda spíše deficitní.
  6. Míchání alkoholu – taktéž spolehlivý způsob, jehož ekonomické dopady mohou být rozporovány. Negativní dopady druhý den ráno jsou empiricky dokázány spolehlivě.
  7. Levné pivo – nákup levného piva v hypermarketech (značky Pivo, Pivson apod.) skutečně vede k ušetření finančních prostředků. Jedná se však o metodu zrádnou, která může mít vedlejší efekt ve střízlivosti, protože ne každý má žaludek na to vypít tohoto „piva“ stejné množství jako piva.
  8. Závěr – zadání domácí úlohy - Opijte se jako prase do 99 kč.


Komentáře (0)

Zatím žádné komentáře

Pošlete komentář
(nutný)
(není nutná)
CAPTCHA Image
Jiný obrázek