Pivídky doporučují:

Český pivní atlas - online prodej

Recenze zde


Pivídky na Facebooku

Novinky

17.01.2019 - Přidána tradiční novoroční bilance Na jaké pivovarské milníky se můžete těšit v roce 2019 a které jste už prošvihli?

Nejen v souvislosti s ní jsme také aktualizovali mapu ČR s těmito přírůstky: Březácký Sup, Křikloun II (oba kraj Jihomoravský), Hákův Parní pivovar (Ústecký), Parovar Rudná (Středočeský), Medojed (Ostrava), Andělský pivovar a Bubeneč, oba v Praze. A v přípravě je navíc i první mladoboleslavský pivovar eMBe!

24.12.2018 - Pivídky přejí všem krásné svátky, šťastný a klidný nový rok a již tradičně dostatek piva nejen na vánočním stole. Jako připomenutí letních výletů za pivem připojujeme toto inspirativní video z Horních Franků :)!

16.12.2018 - Velké aktualizace v mapách ČR i Slovenska: u nás přibyly pivovary U Tomana (Brno), Chors (kraj Olomoucký), Rojc (Jihomoravský), Měšťanský pivovar Turnov, Křížek (Tábor), Rudohor (Karlovarský) a nakonec tu máme silnou zvířecí sestavu - Zlatá Kráva Nepomuk (Plzeňský), Žíznivý Dromedár (Ostrava), Beránek (Královehradecký) a pražští Dva Kohouti. Na Slovensku to, pokud zůstaneme u zvířecí paralely, připomíná bohužel spíše jatka: nový bratislavský pivovar Spilka těžko vyvažuje čtyři zaniklé: Kvačany, Cassa Brewery Košice, Preuger Prievidza a Zámocký v Bratislavě.

Archiv

Tácek Pivídek

Gifty.cz - výhradní dodavatel tácků pro Pivídky

Jak vypít deset piv

Přednášející: Jan Bartuška, P.Dh

Osnova přednášky:

  1. Úvod – motivace: provedení algoritmu vypití deseti standardních piv (termín otevřen k diskusi) patří k základním dovednostem, které by měl zvládat každý absolvent bakalářského programu.
  2. Výběr vhodného času – výběru základních kritérií pro vykonání algoritmu je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Z časového hlediska dlouhodobého se nedoporučuje provádět algoritmus po rozchodu s partnerem/partnerkou či po náročném fyzickém či psychickém výkonu. Z krátkodobého časového hlediska není vhodné ho provádět po vypití většího, než malého množství jiného alkoholu (pokud neprovádíme kombinovaný algoritmus Vodka/Pivo/Víno).
  3. Výběr vhodného vzdáleného okolí – tento výběr se týká:
    1. Výběru čtvrtě, která by měla být v docházkové vzdálenosti od místa, kde experimentátor hodlá upadnout do bezvědomí;
    2. Výběru podniku, který by neměl být v blízkosti železnice, řeky, rybníka, vojenské střelnice, ZOO či rozestavěných staveb, včetně výkopů. Zároveň musí podnik splňovat podmínku nabídky piva dle bodu 4.
  4. Výběr vhodného piva – individuální a značně náhodné kritérium, závisející především na empiricky známém výsledku působení dané značky na chlastající subjekt. Obecná doporučení zde mohou být pouze vodítkem; většina subjektů reaguje nejlépe se standardním výčepním světlým pivem průmyslové značky, u něhož je důležitý především Kolářův index kocovinotosti, jež vykazuje střední až silnou korelaci s obsahem sacharidů v pivu.
  5. Provedení algoritmu:
    1. Pro každé n, Z kde n je přirozené, n<=10 je počet piv a Z={0,1} je logická funkce zvracení;
    2. Počáteční podmínky: n=0, Z=0;
    3. Pro každé dopité pivo n=n+1;
    4. Pokud Z jako funkce n, Z(n)=1, potom n=0;
    5. Opakovat kroky 3,4 pro množinu n;
    6. Algoritmus je ukončen, pokud n=10.
  6. Varianty – sluší se dodat, že zjednodušený Congův algoritmus nepočítá s funkcí Z(n), což je pro provedení algoritmu přípustné.
  7. Závěr – praktická ukázka algoritmu.


Komentáře (1)

Od nejnovějšího Od nejstaršího

  1. Martin's avatar Martin

    Keců je tady spoustu, aktualizací málo...

    #1 – 23 April, 2017 at 9:12 pm

Pošlete komentář
(nutný)
(není nutná)
CAPTCHA Image
Jiný obrázek