Pivídky doporučují:

Český pivní atlas - online prodej

Recenze zde


Pivídky na Facebooku

Novinky

5.11.2018 - dnes jsou Pivídky zase o rok starší! Je jim sedm, což není málo, ale my samozřejmě doufáme, že se dožijí aspoň plnoletosti. Díky všem, kteří nám zachovávají přízeň - a mají stále žízeň po kvalitním pivu!

30.10.2018 - Přidána nová pivídka o Zavlažování pivních pouští České Republiky 2014-2018!

30.10.2018 - Novinky v mapách ČR i Slovenska: Garp (kraj Středočeský), Volf (Pardubický), Pioneer Beer (Žatec), Na Vývoji (Vlašim), Pod Besedou (Tábor) a slovenské Včelco Smolenice (Trnavský). Přesunul se pivovar Buchvald ze Spišské Nové Vsi a pro jistotu zcela zavřel pražský Boršov, dříve U Valšů.

19.9.2018 - Aktualizace map ČR, příhraničí a také pivovarů na Slovensku: v zemích českých se jedná o: Vojanův Dvůr a Ossegg v Praze, Kamenické pivo (kraj Vysočina) a Safari ve Dvoře Králové nad Labem. Na Slovensku přibyly pivovary Hudák, Breisburg (oba Bratislava) a Huncút (Banskobystrický kraj). A konečně v polském příhraničí jsou nové pivovary Zielone Wzgórze a Beskidzki Browar Rzemieślniczy, už čtvrtý pivovar v Żywci. Tak na zdraví a dobrý splávek i po létě!

Archiv

Tácek Pivídek

Gifty.cz - výhradní dodavatel tácků pro Pivídky

Jak vypít deset piv

Přednášející: Jan Bartuška, P.Dh

Osnova přednášky:

  1. Úvod – motivace: provedení algoritmu vypití deseti standardních piv (termín otevřen k diskusi) patří k základním dovednostem, které by měl zvládat každý absolvent bakalářského programu.
  2. Výběr vhodného času – výběru základních kritérií pro vykonání algoritmu je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Z časového hlediska dlouhodobého se nedoporučuje provádět algoritmus po rozchodu s partnerem/partnerkou či po náročném fyzickém či psychickém výkonu. Z krátkodobého časového hlediska není vhodné ho provádět po vypití většího, než malého množství jiného alkoholu (pokud neprovádíme kombinovaný algoritmus Vodka/Pivo/Víno).
  3. Výběr vhodného vzdáleného okolí – tento výběr se týká:
    1. Výběru čtvrtě, která by měla být v docházkové vzdálenosti od místa, kde experimentátor hodlá upadnout do bezvědomí;
    2. Výběru podniku, který by neměl být v blízkosti železnice, řeky, rybníka, vojenské střelnice, ZOO či rozestavěných staveb, včetně výkopů. Zároveň musí podnik splňovat podmínku nabídky piva dle bodu 4.
  4. Výběr vhodného piva – individuální a značně náhodné kritérium, závisející především na empiricky známém výsledku působení dané značky na chlastající subjekt. Obecná doporučení zde mohou být pouze vodítkem; většina subjektů reaguje nejlépe se standardním výčepním světlým pivem průmyslové značky, u něhož je důležitý především Kolářův index kocovinotosti, jež vykazuje střední až silnou korelaci s obsahem sacharidů v pivu.
  5. Provedení algoritmu:
    1. Pro každé n, Z kde n je přirozené, n<=10 je počet piv a Z={0,1} je logická funkce zvracení;
    2. Počáteční podmínky: n=0, Z=0;
    3. Pro každé dopité pivo n=n+1;
    4. Pokud Z jako funkce n, Z(n)=1, potom n=0;
    5. Opakovat kroky 3,4 pro množinu n;
    6. Algoritmus je ukončen, pokud n=10.
  6. Varianty – sluší se dodat, že zjednodušený Congův algoritmus nepočítá s funkcí Z(n), což je pro provedení algoritmu přípustné.
  7. Závěr – praktická ukázka algoritmu.


Komentáře (1)

Od nejnovějšího Od nejstaršího

  1. Martin's avatar Martin

    Keců je tady spoustu, aktualizací málo...

    #1 – 23 April, 2017 at 9:12 pm

Pošlete komentář
(nutný)
(není nutná)
CAPTCHA Image
Jiný obrázek